Sunday, June 29, 2008

TEBAS LALANG

Mak datuk..!!! Dah lebih sebulan rupanya saya tak buat n3!! Cepat sungguh masa berlalu... Baru hari ni kepala saya rasa lega sikit. Sebulan yang lalu saya begitu asyik memperkayakan en.boss... menyiapkan hampir-hampir 6 projek juta-juta. Tak apalah, kalau en.boss kaya, mungkin saya pun dapat merasai tempias kekayaannya tu. Dengar kata dua bulan lagi en.boss nak bagi bonus 2 bulan.. Gaji pun nak dinaikkan, mungkin nak diseimbangkan dengan kenaikkan harga petrol yang naik mendadak tak masuk akal tu..!! Bulan 8 nanti, en.boss dah booking cuti-cuti Malaysia kat Langkawi... Walaupun saya baru saja kesana, free punya pasal, saya join jugalah...
Ada sapa-sapa nak ikut sekali...?


Dalam kepala saya ni macam-macam perkara berbaris menanti masa untuk dimuatkan di sini. Tapi, mungkin disebabkan keletihan mental terutamanya, saya rasa malas sikit untuk membuat n3. Tiap kali saya berdepan dengan pc, mood saya pasti hilang. Itulah akibatnya terlalu banyak sangat menatap screen komputer.... Masa tengah banyak kerja hari tu, hampir 10 jam sehari saya mengadap komputer... ada kalanya sampai 13 jam... Naik mual jadinya...


Hari ni memang saya releks sakan. Dari pagi sampai ke malam saya mengadap TV, tengok cd... 4 movies sekali jalan...(Congkak, Jumper, P2 & Ah Long PTE LTD). Tak ke gila namanya tuh.... Tapi, bila habis saja cerita yang ke 4 tu, segala biol & mual kat dalam kepala saya tu beransur hilang.... Lapang rasanya...
Harap-harap, hari Senin nanti en.boss tak bagi kerja baru buat sementara waktu. Kalau adapun, minta-minta janganlah yang urgent...

Dalam masa sebulan yang lalu, sempat juga saya menambah koleksi coca cola kat dalam gerobok.

Yang ini saya beli kat Padang Besar & Wang Kelian masa balik Perlis tempuhari.
Yang ini pulak sepupu saya bawa balik dari Dubai (Coca Cola zero)


9 comments:

© EM Muhammad said...

Salam Yeop. Teman sokong benor usaha murni Yeop menebaih lalang dan mengayakan bos... ngeh ngeh ngeh.
Anyway, Yeop, cantik jugak botol Coca Cola Zero dari Dubai tu ya. Teman ingatkan, merata-rata demer tulih Coca Cola jugak. Betapa teman tertipu... huhu.

kunadzri said...

Salam OD.. saja Yeop nak tayang kat OD gambor hutan lalang Malaysiaraya nih... OD misti jeles pnyer sbb lama benor tak merasa keadaan yg cam gini kan... kan...? Nanti bila balik sini, OD pun kena masuk hutan lalang gak amik gambor... ekehkeh...

OD, kalau tak menyusahkan laa... kalau ada special edition coca cola kat Strolia tu tolong la beli sebiji dua utk Yeop. Balik sini nanti Yeop bayor ler...

Kujie said...

sebelum reply msg ni kena selak lalang keliling dulu baru jumpa comment box nie..hahahaha

Hijaunya..subur mcm model yg tgh mengayakan aksi memecah peluh :D

kunadzri said...

haa... bukan senang nak dapatkan komen kujie yang sememangnya sangat sibuk nih...

suburnya lalang menghijau kerana anak muda dah lari kebandar... suburnya model sebab anak muda yang lari kebandar dah lupa teknik melibas sabit & memecah peluh... hehehe...

combi said...

nak ituut p langkawi !

Jentayutiara said...

hehehe.. utan kat kebun mana lak nie..

kunadzri said...

>>combi,
jom, kita book satu kapal ronda pulau...

>>jentayutiara,
kat Pulau Pucong... somewhere in Perlis(kalau terrer, kat mana tuh...?)

© EM Muhammad said...

Yeop...
Sebenornya, teman ni memang berhajat nak cari sebotol dua spesel edition untuk Yeop. Macam tahu-tahu aje Yeop ni tapi sebab teman tak jumpa lagi yang spesel, idak ler teman uar-uarkan. Teman lebih suka buat suprise gitu... he he he. Nanti teman nengok kalau ada, teman rembat untuk Yeop dan Yong. Botol kosong ke nak ada isinya? Ha ha ha... eh, soklan serius tu yeop.

kunadzri said...

>>em muhammad
toce toce OD...tak dapat nak bayangkan betapa syioknya teman nih... soklan tu mmg selalu diajukan pd teman... OD minum la isinya, teman dapat botol/can dia pun dah cukup baik...

Terima kasih lagi & lagi & lagi OD...teman menanti dgn penuh saspenggg...

 
Original Template By : uniQue  |    Modified and Maintained By : Intydez