Tuesday, December 23, 2008

COKE- KOLEKSI TERBARU DIS. 2008

Hari Sabtu, 20 Disember 2008.

Dah lama benar saya tak ambil angin sambil window shopping kat Sunway Pyramid. Oleh kerana masing-masing nak tenangkan otak & tegangkan otot kami sekeluarga pun memanjakan diri kat sana lebihkurang separuh hari. Jalan sana, pusing sini, terasa nak singgah tengok coca-cola kat Giant Supermarket. Memang tak sia-sia...Sungguh teruja sekali bila melihat tin-tin coke yang belum ada lagi dalam koleksi saya. Kebanyakkannya dari luar negara. Harga berpatutan.

Jadi, tanpa banyak soal, terus saya beli...

*2 tin cherry flavour tin maroon
*1 tin cherry flavour tin merah
*2 tin diet coke cherry flavour,
*1 tin coca-cola light &
*2 tin coca-cola zero 007 Quantum of Solace

Entah siapalah agaknya yang akan habiskan isiannya nanti....

Pandangan depan & belakang. Coca-cola cherry yang no.2 dari kanan tu dah ada dalam koleksi, tapi saya beli juga sebagai spare...



Ketika anak2 & is3 saya sedang memesan makanan kat JJ Food Court, Sunway Pyramid, saya mencilokkan diri sekejap ke pasaraya Jusco berdekatan, semata-mata untuk mengintai rak minuman ringan. Tin-tin coke yang ada sama saja seperti di JJ Keramat AU. Tapi saya tertarik untuk "meghadiahkan kepada diri saya sendiri" botol coke replika zaman dolu2.

Edisi Botol Replika ni ada beberapa jenis. Setakat ini saya ada satu saja, beli pada 2007 yang lalu. Nak beli sekali gus terasa mahal.... Tetiba saja ada la pulak jual kat sini. Saya berperang dengan nafsu yang kuat untuk memiliki satu jenis lagi botol tersebut. Akhirnya saya mengalah & menyambar sebotol untuk dibawa pulang. Tak apalah, nanti saya skip beberapa meals kat office untuk menebus semula perasaan bersalah saya ketika itu......


5 comments:

shay said...

wah rajinnya kumpul tin coca cola....

kunadzri said...

ala shay... isi masa lapang jer... anak2 uncle dah besar, jd xder sapa yg nak kacau barang2 tu...

BagsofLove said...

hi tuan rumah...

You have a very nice collection of Coca Cola tin... :P

^aNgRiAni^ said...

amboi2...kemain lagi abang e sekarang yer...rajin mengapdet
caya laaaa...heheheheheh

hepi holiday abg e :D

jacker said...

I think I come to the right place, because for a long time do not see such a good thing the!
jordan shoes

 
Original Template By : uniQue  |    Modified and Maintained By : Intydez