Saturday, December 06, 2008

COKE-VARIETY OF FLAVOURS


Mungkin ramai yang tak mengetahui tentang pelbagai perisa coca-cola yang terdapat di pasaran. (alamaks... I sound like a coke promoter already maa...) Selalunya kalau di kedai-kedai atau di restoran-restoran biasa tu cuma terdapat carbonated (original) flavour & carbonated vanilla flavour saja. Kadang-kadang adalah juga terjual coca-cola lights.

Besides those flavours, there are some other flavours that can be purchased at certain mini/super/hyper/markets around KL and surrounding towns. Overseas products are normally sold at superstores like Cold Storage, SOGO, Jaya Jusco, Giants, Tesco, etc. Bagi collector macam saya ni, asal saja berkunjung kemana-mana shopping complex, saya akan terus menuju ke rak minuman.


Let's have a quick browse at some of those different flavours mentioned...

Coca-Cola zero - real taste zero sugar
(From Dubai, Australia, Hong Kong & USA)

Coca-cola light & Diet Coke
(From Malaysia)

Coca-cola Light- zero sugar & zero calorie
(From Malaysia & Singapore)
C2 Coca-Cola Lower sugar flavour (half sugar)
(From USA & Japan)












Coca-cola Lime & Vanilla Coke
(From Malaysia & Singapore)

Carbonated Cherry flavour
(From USA)












Black Cherry & vanilla flavour
(From USA)












Lemon flavour
(From Japan. (Contents: 500 ml)

CITRA - Lemon & Lime flavour
(From Japan)













view more pics HERE (COLA)

9 comments:

Kasawari said...

wah bro.. ni kalau nak raya.. leh jamu minum coke ni.. he he.. tak kira ler dah expred ke tidak.. he he

AKO said...

lime coke? hurmm x pernah rasa .. nnt nak cari lah.. ;)

kunadzri said...

>>Kasawari>>
banyak yang dah kosong bro... haha.. anak2 sy suka sgt la bila sy beli coke.. rezki diorang. saya ni mmg tak gemar carbonated drinks, minat kumpul jer...

kunadzri said...

>>AKO>>
rasanya sekarang ni xder kat pasaran retna... banyk yg lain2 perisa ni dtg sekali-sekala saja...

td uncle beli coke zero sugar tin hitam kat JJ baru Keramat AU Rm3.39 satu... tambah koleksi...

retna said...

wah tambah koleksi eh uncle.. heheh.. ok ok skrg ni owang xde ms nk gi soping2... nnt2 la nak gak cr tin2 coke tu sumer ;)

Skrg ni owang br ada 3 koleksi tin coke & 1 magnet fridge coke ;)

kunadzri said...

>>Retna>>
3 tu dah good for a start... xper, uncle ada banyak nak bagi kat retna nanti...

AKO said...

Tengkiu uncle ;-)

lizz said...

my frenz sllu carik diet coke...konon2 nk jage kesihatan, tp 4 me...dah name carbonated...huwawawa!! same aje. kikiki

kunadzri said...

>>AKO>>
sama-sama retna...

>>lizz>>
betul tuu.. xder dietnyer.. cuma dia kurang gula skit saja... nak jaga kesihatan minum saja sky juice...

 
Original Template By : uniQue  |    Modified and Maintained By : Intydez