Monday, February 18, 2008

WARGA Msjbox DI PORT DICKSON - PREVIEW PHOTOS

INTRO : Gambar-gambar yang diambil secara rambang ni memang banyak, beratus-ratus keping... memakan masa sikit nak upload kat fotopages saya. Ada yang perlu di edit sikit, perlu di enhance kat sini-sinun... Mungkin malam ni baru dapat nak upload. Insya-Allah by tomorrow morning, bolehlah pakat2 pilih mana2 gambar yang berkenan di hati menurut citarasa masing-masing... Bila siap nanti saya akan beritahu link nya... macam treasure hunt plak...

Hari 1
Tarikh : 16hb. Februari 2008
Lokasi : Pantai Seri Purnama

Ketibaan Kak e bersama anak2 gadisnya...perhatikan deretan khemah2 di belakang tuu...wowee!

Norz bersama Nazurah & Nazifa masing2 dah sedia nak jamu selera...

Apakah agaknya yg menarik perhatian Kasawari dengan Tuah (hubby Sheda) tuu?

Izali dengan isteri & tiga orang anak2 yg comel2 belaka...

Aiman (anak sulung Kasawari) pamerkan kegagahan, cewahh.

Apa laa yg digaru oleh Ammar (adik Aiman) ni, agaknya??

Shai macam ketua satu puak yg diapit oleh 2 penari...hehe! Siap pegang tongkat tu.

Comei nyer anak gadis Tuah-Sheda nii...!! Macam gadis Jepun.

Bukan senang nak buat istana pasir dlm beberapa minit aje, tau??

Sheda dah jadi separuh mumia sedang kunyah daun..

Anak bongsu kak e jadi mumia kumpulan mama nyer..balut, jangan tak balut!

Semua mumia bergaya sakan dgn aksesori daun & batu...dahsyat betoi..!

Mumia tergelak sakan sampai terlondeh kain pembungkus, haha!

Mika yg sentiasa anggun & bergaya, setiap masa...

Kumpulan mana paling panjang?

Geng 'O' yg dapat tempat ke-2...gempaq abis mereka nii.

Juara Telematch!! Geng 'J' : Kasawari, Norz, Sheda & Tuah. Senior kalahkan junior, kekekeh.

Posing dgn hadiah masing2. Ready, jangan tak ready...

Gaya bebas peserta...Shai macam Ultraman. Kawasari tengok burung di angkasa, haha!

Foto gaya bebas sambil tergelak, siap dgn tulisan MSJBOX terukir di pantai...

Kunadzri dgn Kasawari ~ Double K ~ ..ngehh..Siapa kata Chelsea & Man. United tak bole ngam...

Fuyoo...barisan Ratu-ratu cantik...yg mana idaman hati?

Lagi bergaya sakan berposing depan jurufoto2 ngalahkan untuk majalah ternama.

Time kanak-kanak pula mempamerkan bakat terpendam...

Geng bonda2 tak mau ngalah...Sheda, Kak e, Norz & Mamaranggie...

Hari 2

Tarikh : 17hb. Februari 2008
Lokasi : Pantai Telok Kemang

Apa la agaknya yg disembangkan ni? Ammar sibuk tiup belon..

Kasawari melayani kerenah anaknya. Budak2 kalau dapat belon, memang syok.

Sempat posing lagi kat tepi gelanggang kereta mini...

Sis honey sedang dengar celoteh kuda yg macho tapi berbau...(dah lama tak mandi la tuu..!!)

Retna dgn lukisan potret wajahnya...sama tak serupa.

Serbu tauke jual durian Segamat...hmm, kureng sket laa isi dia...!!

Makan durian, jajan, buah kundang sambil bersembang...cuaca baik.

Anak2 Tuah-Sheda seronok main pasir...

Sesi temubual dgn geng Msjbox yg penuh dgn usik-mengusik...

18 comments:

Anonymous said...

Abang E,Salam mesra..Siok sakan depa bercanda dan bersantai dipasiran pantai.Kalau cheq ada kita race pi Sumatera ngan skuter ayaq kot! Rio.

aNgRiAni said...

eeee...jelesnyer...tak aci...nak itutttt gak...tantekkk2 lah gamba abg e...bestnyer...next time wat gathering kat sabah lah abg e...

Kasawari said...

Salam Bro.. Aiman tergelak golek golek tengok gambar Ammar menyelok tangan tu.. memang kelakar gila..

Respek gaya sudut bro amik gambar ni.. ni memang jurufoto professional... cayalah..

sayang sekali bro tak dapat datang xtvt malam.. kalo tak mesti banyak gambar2 menarik boleh diambil.. terutama ketika Kasawari melompat lompat tatkala Man U menjaringkan gol yang ke-4 melawan Arsenal.. kah kah kah.. Nasib baik bukan lawan The Blues.. kalau tak.. hari ke-2 dah menghilang lah bro ni, dan nasib baik The Blues menang malam tu lawan Team Cikai itu pun dapat satu lepas gol.. he he

Kumpulan paling panjang mestilah kumpulan J har har.. yang kumpulan Jun sebelah tu letak kaki bertemu kepala memang lah pendek.. dah ler peserta rendah rendah.. he he..

Lain kali kita boleh buat gathering lagi.. cari resort lah pulak.. keh keh keh.. Pastu ada Karaoke.. mesti seronok bila UncleJ pun joint..

panjang lah pulok komen ni.. he he

mikaounik said...

wahhhhh uncle saya tau gamba ada byk kan...so nnt jgn luper emel kat saya tau..hehee

cun laa smeua gambo..boleh giler tau tgk semua gamba kat pd nie...

nice to meet u uncle..:)

umi_e said...

laaaaaaaaaaaa malu je tgk gambo kami tu hehehehehe

"sishoney" said...

salam uncle,
kuda tue cakap die nak sis mandikan die.then sis cakap la kat die pi la mandi laut tue *smile

Ammar & Aiman said...

Uncle E,

Uncle E boleh tolong amikkan kamera ayah dalam kereta tak.. ayah tu sibuk main pasir jer.. Tensen Ammar tau..

Ku Ina ~Jentayutiara said...

salam.... 1st time menconteng kat sini. Best nyer gatering 2...

kunadzri said...

~~~Rio>>>
Memang syok habis Rio... yang muda2 tu tok sah cerita lah... yang berumur macam saya ni pun gembira sakan tengok depa semua bersuka ria... Penganjur kena buat selalu lah nampaknya....

Noushy Syah said...

Uncle Deri
Hohoho...thanks for sharing the pics.

Of coz blue and red can be friends, coz a combination of blue and red will produce purplish/indigo rite? A good combination of colours but obviously it won't be a good team mate when Blue Vs Red, sitting at the pitch...hehhehhe GRRRRR

Thanks also for the generous comment in my blog about the colour of life...you got rite there..

Indeed.Perception of life differs from one another base on the way we brought up, tradition,culture as well as our race....thus, we have to be extra careful when saying something coz to us it might means nothing but to the other it means another.The best is be considerate and nice to everyone.Do not go overboard and don't underestimate.

Thanks again for your comment and I appreciate it.

Have a gr8 day Uncle Deri..well,draw is better than lose isn't it?

kunadzri said...

~~~angriani>>>
jangan jeles yani... mana ada aci kat situ.. kehkehkeh.. nanti kita sarankan pada shai & jun buat kat sabah tahun depan... janji yani jadi tour guide nanti...

kunadzri said...

~~~Kasawari>>>
wakaka... aksi ammar memang cool bro.. nasib baik dia cepat tarik seluar naik atas.. kalo tak lagi seksi bro... memang dia menggelabah betul masa tu, tgh cari jalan camna nak naik pegi kat kemah... katanya nak amik kamera..

Memang rasa ralat sikit tak dapat join korang malam tu. tapi kat lobi hotel pun saya & norz rancak berbual ngan uncleJ sampai 1 pagi. Agaknya macammana la rupa gambar2 yang keluar dalam fotopages saya kalo mlm tu saya ada kat sana...

Saya setuju ngan bro.. nxt time kita buat kat resort plak... nanti kita bincang ngan bos & shai... macam2 cadangan nih...

kunadzri said...

~~~mikaounik>>>
gambar mika memang banyak... nanti mika bole cilok dari fotopages uncle..
sabo, sabo mika... jangan jadi giler tengok gamba.. tapi kalau giler tengok gamba xper... kompius...

nice meeting you also.. mika yang riang...

kunadzri said...

~~~umi_e>>>
laa....apa yang nak dimalukan tu sis e... cun cun semuanya...

kunadzri said...

~~~sishoney>>>
laaa, tak tau pulak yang sis bole cakap ngan kuda... kalo tak, uncle nak suruh tanya dia bole free ride ker...
patut laa uncle tengok kuda tuh cam malu2 kuda ker...mulut pun mcm senyum2 kuda jekk.. hehehe...

kunadzri said...

~~~ammar & aiman>>>
ammar, tulapasal... uncle dah suruh ayah tu belikan kamera canggih utk ammar.. nanti bole bawa mana2 saja yang ammar suka. ayah nak main pasir ke, mandi pasir ke.. "ammar tak kisah..."

kunadzri said...

~~~ku ina>>>
salam singgah & salam kenal.. first time tuu, jangan lah `last' time pulak ku... terima kasih kerana sudi menconteng...

kunadzri said...

~~~noushy syah>>>
thanks for your comments noushy.. uncle sangat-sangat menghargainya.
memang betul apa yang noushy cakap tu. Di situlah cantiknya ajaran islam kan?
But human beings are so complex... sometimes we try our best to be nice & considerate, it's somehow twisted & interprated in different manner. Dengan sebab itulah terjadinya perbalahan & sengketa sesama manusia. Dengki, cemburu dan salah sangka adalah punca-punca jatuhnya maruah manusia ketahap yang paling rendah dalam kamus kehidupan.

Semoga Allah Ta'ala menjauhi kita dari berprasangka begini.
Thanks again for the great comments from a great blues fan.

 
Original Template By : uniQue  |    Modified and Maintained By : Intydez